AMD: IBM ei valmista meille prosessoreita

Kirjoittaja Teemu Laitila,

AMD: IBM ei valmista meille prosessoreita
AMD on selventänyt aiempaa kommenttiaan, jonka mukaan IBM valmistaisi tehtaissaan prosessoreita AMD:lle. Yhtiöstä kerrotaan Xbit-labs-sivustolle, että IBM on lähinnä tarjonnut konsulttiapua AMD:n perinteiselle siruvalmistajalle GlobalFoundriesille.

GlobalFoundriesilla on ollut ongelmia 32 nm SOI-prosessinsa laadun sekä volyymin kanssa. AMD:n on kerrottu menettäneen viime vuoden mittaan merkittäviä sopimuksia, kun Llano-sirujen tuotanto on takkuillut GlobalFoundriesilla.

IBM tuntee GlobalFoundriesin käyttämät valmistustekniikat hyvin, sillä IBM, Samsung, GlobalFoundries ja STMicroelectonics tekevät tiivistä yhteistyötä uusien prosessitekniikoiden kehittämisessä ja yhtiöiden tuotantolinjastot ovat tarpeen vaatiessa myös yhteensopivia.

Huhu IBM:n valmistamista AMD-siruista lähti liikeelle AMD:n toimitusjohtajan Rory Readin viimeviikkoisesta lausunnosta sijoittajatapaamisessa, jossa Read painotti kumppanuuksien tärkeyttä. "Me olemme yhä enenevissä määrin keskittyneet suorittamaan asioita oikein, keräämään tietoja ja työskentelemään yhteistyökumppaneiden kuten IBM:n ja GlobalFoundriesin kanssa", Read kertoi aiemmin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Edullinen peliläppäri 1 27.3.2017 15:27 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille