AfterDawn logo

Kingston leikkaa SSD-asemien hintoja

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Taiwanilainen Digitimes kertoo, että muistivalmistaja Kingston suunnittelee laskevansa kaikkien NAND Flash -muistia käyttävien tuotteidensa hintoja jopa 15 prosentin verran.

Kingstonilta kerrotaan Digitimesin mukaan, että hinnoittelumuutosten taustalla on koko alan siirtyminen pienempiin 2X nm ja 19 nm valmistusprosesseihin. Piirien kutistumisen myötä yhdeltä piikiekolta saadaan aiempaa enemmän piirejä, mikä kasvattaa tuotantomääriä.

SSD-asemien ja muiden NAND Flash -muistiin perustuvien tuotteiden kysyntä on kuitenkin jäänyt alkuvuonna odotettua pienemmäksi, mikä kasvaneiden tuotantomäärien kanssa saattaa aiheuttaa ylitarjontaa, Digitimesin lähteet kertovat.

Kingston vahvistaa Digitimesille tulevat hinnoittelumuutokset, mutta ei ota kantaa tarkkoihin lukuihin. Jos yhtiö päätyy huhuttuun 15 prosentin hintojen leikkaamiseen, esimerkiksi 128 gigatavun SSD-asemien hinnat alkavat lähennellä dollaria gigatavulta.

3 KOMMENTTIA

hannibal_pjv1/3

No jo on aikakin!
Edukkaita SDD asemia on odoteltu jo kotva ja jos yksi valmistaja lähtee tuolle tiellä, niin muidenkin on seurattava. Tähän saakkahan kysyntää pienempi tarjonta on pitänyt hinnat korkealla, nyt ilmeisesti alkaa olla jo tarvetta hintakilpailulle.

johtaja592/3

Odotin että HDD asemien tulvalisä saisi valmistajat siirtymään SSD asemiin ja kysynnän lisääntymiseen, mutta näin ei ole nähtävästi käynyt.

hannibal_pjv3/3

Ilmeisesti kävi niin, että konekauppa vain hyytyi ja siirtymää ssd maailmaan ei tapahtunut ainakaan vielä...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT