AMD: ARM-yhteistyö mahdollista

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD: ARM-yhteistyö mahdollista
AMD on todennut olevansa sitoutunut Intelin x86-mikroarkkitehtuuriin, mutta samaan aikaan yhtiö on myös avoin uusille ratkaisuille. Yhtiön teknologiajohtaja väläyttää mahdollisuutta ottaa käyttöön x86:n kanssa kilpailevia arkkitehtuureita.

Teknologiapomo Mark Papermasterin mukaan yhtiö on valmis työskentelemään kaikkien käskykanta-arkkitehtuureita tarjoavien osapuolten kanssa. Saatavilla olevista vaihtoehdoista todennäköisin on mobiilipuolta suvereenisti hallitseva ARM, jota vastaan Intelin x86:n on ollut hankala kilpailla korkean tehonkulutuksen vuoksi.

AMD:n tavoitteena on ollut jo pitkään laajentuminen mobiilipuolelle, joten yhteistyö ARM:n kanssa voi olla hyvinkin mahdollista. Intelin x86-arkkitehtuuria tuskin kuitenkaan hylätään, sillä AMD on jo suunnitellut tuoteportfolionsa sen varaan vuoteen 2013 asti.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Edullinen peliläppäri 3 13.5.2017 19:24 Kannettavat tietokoneet
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille