Windows 8:n liikkeentunnistus suurennuslasin alla

Kirjoittaja Panu Roivas,

Windows 8:n liikkeentunnistus suurennuslasin alla
Ei liene uutta tietoa, että Windows 8:n keskeisimpiä kehityksen kohteita on tablet-yhteensopivuus. Näin ollen Windows 8 tuo mukanaan myös paljon lisää toiminnallisuutta liittyen liikkeentunnistukseen. Microsoftin Gavin Gear kertoo viimeisimmässä Building Windows 8 blogiartikkelissa kuinka uusin Windows tukee liikkeentunnistukseen liittyvää laitteistoa.

Win 8 tukee luonnostaan lähes kaikista uudemmista tableteista löytyviä ominaisuuksia, kuten kuvan automaattinen kääntyminen pysty- ja vaaka-asentoon (automatic screen rotation) ja kirkkauden automaattinen säätö (adaptive brightness), mikä löytyy jo Windows 7:stä. Vaikka anturidatan kääntäminen ohjelmistokäskyiksi olisikin helppoa, ongelmana normaalikäytössä on se, miten ohjelmisto tietää milloin liike on tarkoituksellinen ohjausliike.

Microsoft käyttää "sensor fusion"-tekniikkaansa, jossa se kerää laitteen antureista datan ja muodostaa oman 3D-kompassin ja kallistusmittarin jolla mitataan laitteen suuntausta. Sovellukset voivat vapaasti käyttää joko suodatettua informaatiota tai tarkempaa raakadataa sovelluksen sitä niin tarvitessa, ja Sensor API on tarjolla Metro-sovellusten kehittäjille sekä perinteisille Win32-sovelluksille. Tämä tarkoittaa myös sitä, että laitevalmistajien on tuettava Microsoftin standardeja, jos he haluavat julkaista Win8-tabletin.Kysymyksiä, kokemuksia tai ideoita Windows 8:aan liittyen? Osallistu keskusteluun Windows 8 -keskustelualueillamme.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille