AfterDawn logo

AMD: Trinity odotettua nopeampi

Panu Roivas Panu Roivas

Bulldozerin heikon annin myötä AMD:n uudeksi toivoksi on povattu suorittimen ja näytönohjaimen yhdistäneen Llano APU:n seuraajaa, Trinityä. Verkosta kantautuukin vaihteeksi positiivisia tietoja, joiden mukaan Trinity olisi nopeampi kuin mitä alun perin uskallettiin arvioida.

AMD kertoi aiemmin Trinityn tuovan n. 20% lisää suorituskykyä CPU-laskennassa ja 30% lisää grafiikkatehoa verrattuna nykyisiin 35W Llano-piireihin. Uusimpien tietojen mukaan Piledriver-ytimiä käyttävä 35W Trinity olisi 25% nopeampi kuin vanhempia K10.5+ Husky-ytimiä käyttävä Llano CPU-suorituskykyä mittaavissa testeissä. Lisäksi AMD:n mukaan Trinity on 50% nopeampi kuin Llano 3DMark Vantage -testissä, joka ottanee kaiken hyödyn irti CPU- ja GPU-laskentatehon kasvusta.


Aiemmin Trinityn odotettiin tulevan markkinoille jo vuoden alkupuolella, mutta AMD on siirtänyt julkaisua myöhemmäksi, ja tällä hetkellä Trinityä odotetaan ensi kesäksi. Tulossa on 35W mobiilipiirin lisäksi Ultrabook-tyyppisiin kannettaviin 17W versio. Työpöytäpuolelle on vuorostaan tulossa 65W A-sarjan suorittimia. Lisäksi tulossa on myös tehokkaampia 100W työpöytäpiirejä, joiden tuotannon kerrotaan alkavan toukokuun alussa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT