AMD luopui Fusion-brändistä - Arctic haastoi oikeuteen

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD luopui Fusion-brändistä - Arctic haastoi oikeuteen
AMD:n viime kesänä julkistama Fusion System Architecture (FSA) vaihtaa nimeään Heterogeneous Systems Architecureksi (HSA). Tämä ei ole kuitenkaan estänyt Arcticia haastamasta AMD:tä oikeuteen Fusion-brändin käytöstä.

Sveitsiläinen Arctic on tunnettu muun muassa Accelero Xtreme -näytönohjaincoolereista, mutta niiden lisäksi Arctic on myynyt jo pidemmän aikaa virtalähteitä "Fusion"-brändin alla. Arctic onkin lähtenyt ristiretkelle AMD:tä vastaan, joka käytti Fusion-brändiään APU-suorittimien markkinoinnissa.

AMD on käyttänyt Fusion-brändiä lähinnä "Future is Fusion" -kampanjassaan, ja varsinaiset FSA-arkkitehtuurin tuotteet ovat brändätty Vision-brändin alle APU-suorittimiksi. Arctic on kuitenkin ilmeisesti sitä mieltä, että AMD on käyttänyt luvatta Fusion-brändiä, ja aikoo hakea korvauksia oikeusteitse.

Asian tehnee entistä hankalemmaksi se, että AMD vastikään vaihtoi Fusion System Architecture -nimen Heterogenous Systems Architectureksi. AMD:n Phil Rogersin mukaan uusi nimi "edustaa paremmin koko yhteisöä, joka johtaa kehitystä tämän hyvin tärkeän teknologian kehityksen saralla". Tiedossa ei ole, johtuiko brändinimen muutos Arcticista, mutta tämä ei kuitenkaan estäne Arcticia jatkamasta oikeustoimiaan.

Kommentoi uutista