AfterDawn logo

IBM teki tieteellisen läpimurron tiedon tallentamisessa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Teknologiayhtiö IBM on tehnyt tieteellisen läpimurron tiedon tallentamisessa. Yhtiö on onnistunut löytämään tavan, jossa ykkösiä tai nollia tallennetaan vain muutamiin atomeihin.

Nykyään kaikkein kehittyneimmät magneettiset tallennusratkaisut säilövät tiedon atomiryhmiin, joissa on vähintään miljoona atomia. Ison sinisen Almaden Research Centre -tutkimuskeskuksen tekemän läpimurron ansiosta ykkösen tai nollan tallentamiseen vaaditaan enää kaksi kuudesta rauta-atomista koostuvaa riviä, jotka makaavat kuparinitridin päällä.

Valitettavasti löytö tehtiin lämpötilassa, joka on lähellä absoluuttista nollapistettä. Tutkijat kuitenkin vakuuttavat pystyvänsä toistamaan löytönsä huoneenlämmössä 150 atomilla, mikä on myös suuri saavutus.

Saavutuksen ansiosta tulevaisuuden tallennuslaitteiden kapasiteetti voisi kasvaa jopa 6500-kertaiseksi nykyisestä. Ongelmana on vain, että miten tällaisia atomiryhmiä voidaan rakentaa niin, että se olisi kaupallisesti järkevää. Erilaiset itsestään järjestäytyvät teknologiat voivat tarjota vastauksen ongelmaan.

2 KOMMENTTIA

sidrend1/2

Huhhu, 6500-kertaiseksi...

3rd_party2/2

IBM:n kohdalla luopuminen kuluttajatuotteista on ollut todellakin täysin oikea päätös. Vähentämällä markkinointiin ja ailahtelevan asiakaskannan tyydyttämiseen tarvittavia resursseja, on firma kyennyt keskittymään T&K:hon, ja tulokset näkyvät ja puhuvat puolestaan.

Kuluttajat ovat kuluttajatuotteiden suurin ongelma. Siksi kuluttajatuotteita valmistavat yritykset eivät tee tällaisia keksintöjä ja siksi tällaisten keksintöjen valuminen kuluttajakäyttöön kestää todella kauan. Hyvä, että jotkut ovat huomanneet yhtälön ongelmat ja keksineet uuden tavan lähestyä markkinoita.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT