Intelin uudenlaista Nikiski-kannettavaa ei tarvitse välttämättä avata

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Intelin uudenlaista Nikiski-kannettavaa ei tarvitse välttämättä avata
Intelin ehkä kaikista mielenkiintoisin CES-messuilla esittelemä laite on yhtiön Nikiski-prototyyppi. Se on kannettava, jossa on läpinäkyvä touchpad eli kosketuslevy.

Parhaimman käsityksen tuotteesta saa kun katsoo alla olevan videon. Käytännössä Intel on muuttanut kannettavan tietokoneen näppäimistön alapuolisen osan kokonaan läpinäkyväksi. Läpinäkyvästä pinnasta on tehty kosketusherkkä, jolloin läppäriään ei tarvitse välttämättä avata joidenkin pienten tarkistusten takia.

Läpinäkyvässä pinnassa ajetaan sille räätälöityjä sovelluksia ja sitä kautta voi myös selata Internetiä, vaikka pitempiin sessioihin kannattaakin aukaista kannettava kokonaan. Vielä on vaikea sanoa tullaanko prototyyppiä hyödyntämään koskaan esimerkiksi Ultrabookeissa tai miniläppäreissä.

1 kommentti

myllis
Video ei toimi.

Kommentoi uutista