AMD ei aio siirtyä uusiin prosesseihin suunapäänä

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD ei aio siirtyä uusiin prosesseihin suunapäänä
AMD:n toimitusjohtaja Rory Readin mukaan yhtiö aikoo muuttaa uusien valmistustekniikoiden omaksumiseen liittyvää strategiaa.

Esimeriksi Intelillä on ollut tapana ottaa aiempaa pienempi viivanleveys käyttöön prosessoreissaan suunnilleen kahden vuoden välein. AMD:n mukaan näin nopea tahti on liian riskialtis, sillä uuden tuotannon ylösajoon kuluu paljon rahaa. Kulujen kattamiseksi lopputuotteiden on välttämättä mentävä hyvin kaupaksi, mikä tarkoittaa vuorostaan lähes mahdotonta yhtälöä aikoina, jolloin makrotalous antaa negatiivista signaalia.

Yhtiö aikookin vastaisuudessa hyödyntää nykyisiä tuotantolinjoja aiempaa kauemmin ja keskittyy niiden jatkuvaan parantamiseen, mikä on paljon kustannustehokkaampaa. Pienempiin viivanleveyksiin siirrytään vasta kun se koetaan järkeväksi.

Readin mukaan yhtiön tulevaisuuden suunnitelmissa siintävät jo 20 ja 14 nanometrin tekniikat.

Kommentoi uutista