Windows-päivitys parantaa AMD:n Bulldozerien suorituskykyä

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Windows-päivitys parantaa AMD:n Bulldozerien suorituskykyä
Microsoft on julkaissut hotfix-päivityksen, jonka pitäisi parantaa AMD:n Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvien FX-sarjan prosessoreiden suorituskykyä Windows 7 - ja Windows Server 2008 R2 -järjestelmiä käyttävissä kokoonpanoissa.

Päivityksen julkaisutietojen mukaan AMD:n Bulldozer-prosessoriden suorituskyky on tällä hetkellä odotettua matalampi, koska Windowsia ei ole optimoitu hyödyntämään AMD:n Simultaneous Multithreading -toimintoa (SMT).

Epäoptimaalinen toiminta johtui siitä, että Windowsin kernelin ajastin ei erottele kokonaisia fyysisiä ytimiä ja Bulldozer-moduuleiden jaettuja fyysisiä ytimiä keskenään. Tarkemman kuvauksen Bulldozerin moduulipohjaisesta arkkitehtuurista ja sen ongelmista voi lukea Tom's Hardwaren kattavasta Bulldozer-julkaisuartikkelista.

Vaikka Microsoftin päivitys ei ole mikään pelastaja AMD:n murskaavan huonoja arvioita saaneelle Bulldozer-arkkitehtuurille, sen pitäisi parantaa erityisesti monisäikeisten sovellusten suorituskykyä vähintään muutamalla prosentilla tapauksesta riippuen.
AMD:n aiempien arvioiden mukaan tulevan Windows 8:n paranneltu ajastusjärjestelmä kasvattaisi Bulldozerin suorituskykyä noin 2 - 10 prosenttia ja nyt julkaistu hotfix-liikkunee enintään samoissa lukemissa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 1 17.1.2017 13:45 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 3 11.8.2016 21:01 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille