Catalyst 11.12 ja 12.1 preview -ajurit julkaistu, mukana tuki sovellusprofiileille

Kirjoittaja Panu Roivas,

Catalyst 11.12 ja 12.1 preview -ajurit julkaistu, mukana tuki sovellusprofiileille
AMD on juuri julkaissut tämän kuun Catalyst-päivityksen, ja lisäksi tarjolla on uusi 12.1 -ennakkoajuri.

Catalyst 11.12 WHQL:n merkittävimmät muutokset ovat tuki OpenGL 4.2:lle, tuki HD3D:lle kolmen näytön landscape-Eyefinityssä tuetuilla monitoreilla, joita tällä hetkellä ovat vain Samsungin 750D- ja 950D -sarjan näytöt. Lisäksi AMD on parannellut Vision Engine Control Centerin hallintaominaisuuksia Dual Graphics -moodille, joka löytyy kannettavista ja työpöytäkoneista joissa on AMD:n APU-suoritin ja erillinen Dual Graphics -yhteensopiva näytönohjain.

AMD on myös tuttuun tapaan korjannut kasan peleissä ilmenneitä ongelmia, ja uudet ajurit sisältävät sitä edeltäneet CrossFire-profiilit. Täysi lista korjauksista löytyy täältä.

Virallisten ajurien lisäksi tarjolla on 12.1 Preview -ajurit. Ajurit tuovat mukanaan tuen CrossFirelle HD3D-käytössä. Ajurit mahdollistavat myös 1080p@30Hz 3D-moodin HDMI 1.4a -liitännän läpi tuetuilla näytöillä.

Ehkä merkittävimpänä uudistuksena on kuitenkin Application Profiles, eli käyttäjä voi luoda omat 3D- ja CrossFire-profiilit jokaiselle sovellukselle erikseen. Vastaava ominaisuus on jo pitkään löytynyt Nvidian ajureista. Käyttäjiä suositellaan asettamaan ajurit tehdasasetuksille ennen uusien profiilien kokeilemista yhteensopivuusongelmien välttämiseksi.
12.1 Previewn kerrotaan tuovan myös 10% suorituskykyparannuksen Elder Scrolls V: Skyrim -peliin MSAA-asetus päällä.

Uudet ajurit ovat ladattavissa AMD:n sivuilta


12.1-ajurit tuovat tullessaan sovellusprofiilisivun Catalyst Control Centeriin

Kommentoi uutista