Ensimmäiset kuvat uusista Radeon HD 7900 -näytönohjaimista ilmestyivät verkkoon

Kirjoittaja Panu Roivas,

Ensimmäiset kuvat uusista Radeon HD 7900 -näytönohjaimista ilmestyivät verkkoon
AMD:n uusia Tahiti-koodinimellisiä Radeon HD 7900 -sarjan työpöytänäytönohjaimia odotellaan julkaistavaksi ensi vuoden alussa. Tällä kertaa verkkoon ovat vuotaneet ensimmäiset kuvat, joissa on oletetusti Radeon HD 7900 -sarjan testikappale.

Ranskalaiselle Hardware.fr -foorumille eksyneet kuvat paljastavat kortin, jonka arvellaan pitävän sisällään Tahiti-koodinimellisen näytönohjainpiirin, joka tulee löytymään AMD:n tulevan sukupolven huippumalleista. Oletettavasti kyseessä on Radeon HD 7970 -näytönohjaimen testikappale (eng. Engineering Sample).Kuvista voidaan päätellä, että uusi näytönohjain käyttää 12 muistipiiriä 384-bittisen muistiväylän jatkeena, joten GDDR5-muistia on todennäköisesti yhteensä 3 Gt. Aikaisempien huhujen mukaan uusissa korteissa olisi saattanut olla XDR2-muistia, mutta vaikuttaa siltä että AMD olisi loppujen lopuksi päätynyt käyttämään perinteistä GDDR5-muistia ja entistä kookkaampaa muistiväylää. Lisäksi kortiin johtaa ilmeisesti 8+6-pinniset lisävirtaliittimet, ja TDP-arvoksi huhutaan 210 W.

AMD käyttää 7900-sarjan piireissä uutta Graphics Core Next -arkkitehtuuria, joka on AMD:n suurin arkkitehtuurimuutos sitten R600-sukupolven Radeon HD 2900XT:n, joka oli varustettu vielä kookkaammalla 512-bittisellä muistiväylällä. Uuden arkkitehtuurin suorituskyvystä on ollut useita huhuja, mutta näillä näkymin todelliset suorituskykytulokset nähdään jo tammikuun alkupuolella.

Kommentoi uutista