AfterDawn logo

Intelin seuraavan SSD-sarjan muistiohjain uudelta valmistajalta

Teemu Laitila Teemu Laitila

Intel aikoo julkaista viimeistään ensi vuoden alussa uuden kuluttajamarkkinoiden kalliimpaan päähän sijoittuvan SSD-aseman, joka raporttien mukaan perustuu SandForce-yhtiön muistiohjaimiin. Uusi sarja on nimeltään SSD 520 "Cherryville" ja se saapuu korvamaan nykyisen SSD 510 -sarjan.

510-sarjan myyntiä on haitannut pienemmällä kapasiteetilla varustettujen ja halvempien asemien puute. 520-sarja tarjoaa enemmän valinnanvaraa myös hintahaitarin alemmassa päässä ja tarjolle tulevat mallit vaihtelevat 60 GB ja 480 GB välillä.

TheSSDReview tietää kertoa Intelin siirtyvän nykyisistä Marvellin valmistamista ohjaimista SandForcen ohjaimiin, jotka ainakin nopeutensa puolesta edustavat tällä hetkellä alan kärkeä. Uusien asemien kerrotaan pystyvän enimmillään 550 MB/s ja 520 MB/s luku- ja kirjoitusnopeuksiin peräkkäisissä operaatioissa ja jopa 70 000 IOPS kokonaisnopeuteen 4K satunnaiskirjoituksessa.


SandForce-ohjaimet ovat kärsineet muutamista päivityksiä vaatineista ohjelmistovioista, mutta Nordic Hardware -sivustolle antamassaan kommentissa Intel vakuuttaa osallistuvansa itse ohjelmistojen kehitykseen, eli ongelmilta voitaisiin välttyä. Toisaalta Intelin oma menneisyyskään SSD-asemien ohjelmistokehittäjänä ei ole täysin tahraton.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT