Korvaako Microsoft NTFS-tiedostojärjestelmän ReFS:llä?

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Korvaako Microsoft NTFS-tiedostojärjestelmän ReFS:llä?
Windows 8:n tuoreesta kehitysversiosta on löydetty viitteitä uudesta tiedostojärjestelmästä. Aiemmin Protogon-nimellä tunnettu projekti on saanut nimen ReFS.

Tässä vaiheessa ei ole tarkkaa tietoa siitä mitä uutta ReFS tuo mukanaan verrattuna NTFS:ään. Kun tieto Protogonista viime kesänä levisi julkisuuteen, joissain spekulaatioissa arveltiin sen olevan WinFS:n (joka on tietokantamoottori) kaltainen järjestelmä.

ReFS:n löysi WinUnleaked.tk-sivusto, jonka mukaan ReFS-valinta löytyy nykyään suoraan formatointivaihtoehdoista. Aiemmin Protogon-alustuksen pystyi suorittamaan komentopäätteen kautta. Ainakaan vielä ReFS-pohjaiselle osiolle Windows 8:aa ei voida asentaa.


Kommentoi uutista