Inteliltä tiekartta vuoden 2012 suorittimille

Kirjoittaja Panu Roivas,

Inteliltä tiekartta vuoden 2012 suorittimille
Uusimman julkisuuteen levinneen tiekartan mukaan Intel aikoo julkaista ensi vuonna Ivy Bridge-suorittimet alempaan tehokategoriaan, sekä neliytimisen suorittimen Sandy Bridge E -malliston pohjalle.

Ivy Bridgeä odotetaan ensi vuoden toiselle neljännekselle, ja se tulee korvaamaan nykyiset Sandy Bridge -suorittimet. Alustavien tietojen mukaan Intel aikoo keskittyä Ivy Bridgessä erityisesti näytönohjaimen suorituskyvyn lisäämiseen sekä suorittimen tehonkulutuksen vähentämiseen. Huhujen mukaan Ivy Bridge toisi vain noin 20% lisää CPU-suorituskykyä, kun taas näytönohjain olisi noin 60% tehokkaampi kuin Intelin nykyinen huippumalli HD Graphics 3000.

Lippulaivamallina toimii Core i7-3770K, joka asettunee samaan hintaluokkaan kuin Core i7-2600K julkaisunsa aikaan. Suositun 2500K:n korvaa i5-3570K. Lisäksi Intel julkaisee toisen neljänneksen aikana halvemmat i5-3550- ja i5-3450-mallit sekä vielä nimeämättömiä i3-sarjan malleja. Vuoden toisella puoliskolla Intel tuo markkinoille välimalleja i5-sarjaan i5-3570:n ja i5-3470:n muodossa, ja julkaisee budjettimarkkinoille suunnatun uuden Pentium G-sarjan suorittimen.


Kommentoi uutista