AfterDawn logo

Huhu: Microsoft luovuttaa Applelle taistelussa bineskäyttäjien sydämistä

Teemu Laitila Teemu Laitila
4 kommenttia

Microsoftin huhutaan olevan valmistelemassa yritysmaailman standardiksi muodostuneen Office-paketin julkaisua myös Applen iPad-laitteille. Monista käyttöjärjestelmän ja laitteiston rajoituksista huolimatta iPad on saanut vahvan jalansijan myös bisneskäyttäjien keskuudessa.

Applen iPad on tähän asti ollut käytännössä ainut suurta suosiota nauttinut tablet-laite, minkä kannalta Officen julkaisulle olisi perusteita ainakin bisnesmielessä. Business Insiderin mukaan myymällä Officea myös iPad-käyttäjille Microsoft saisi edes jotain tuloja yhä yleistyvistä Apple-tableteista. Lisäksi Office on ollut yksi Microsoftin tärkeimpiä tulonlähteitä viime vuosina Windows-myynnin ollessa laskussa.

Toisaalta helpottamalla yrityskäyttäjien elämää Microsoft saattaa sahata omaa oksaansa ennen tablet-käyttöön suunnatun seuraavan Windows-version julkaisua. iPadille tarjottu toimisto-ohjelmapaketti poistaa taas yhden syyn Microsoftin käyttöjärjestelmän hankintaan.


Toisaalta Business Insider huomauttaa, että Microsoftilla on kädet täynnä työtä uusimman Office 15 -version suunnittelun kanssa. Uusi Office on pakko optimoida myös Windows 8 -järjestelmässä käytetylle Metro-käyttöliittymälle tai muuten Office uhkaa jäädä yhä pienempään rooliin pelkkänä pöytäkoneiden toimistosovelluksena.

4 KOMMENTTIA

Mailia1/4

Pitäisikö kenenkään tuosta välittää? Office Macillekkin on kyllä sellaista paskaa kun olla voi. Viimeksi kun piti avata PowerPoint, meni kaksi minuuttia, että ohjelma avautui ja sitten se kaatui. Luovutin ja avasin sitten vain Keynotella.

ArttuH5N12/4

Ehkä Microsoftilla on tultu siihen tulokseen, että bisneskäyttäjät ovat niin suurella innolla ostaneet iPadejä, että taistelu tablettien bisnesmarkkinoista on turhaa, mutta haluavat ottaa silti ne rahat irti sieltä, mitä mahdollista.

Tai haluavat varmistaa, että vaikka bisnes-ihmiset käyttävät iPadejä, he eivät hylkää Officea.

roponen3/4

Originally posted by ArttuH5N1:

Tai haluavat varmistaa, että vaikka bisnes-ihmiset käyttävät iPadejä, he eivät hylkää Officea.

Bingo

syrtek664/4

Kilpailu tuo paineita alkaa tukemaan myös Mac tuotteita. LibreOffice tuo tämän kilpailun koska LibreOffice:lla on jo tai kohta on iPad versio office:sta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT