AfterDawn logo

AMD ryhtyy sittenkin muistikauppiaaksi

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

AMD aikoo tuoda massamarkkinoille omia Radeon-brändättyjä DDR3-muisteja. AMD:n Radeon-muistit ilmestyivät ensimmäisen kerran myyntiin jo syksyllä Japanissa, mutta yhtiön mukaan kyseessä oli pelkkä markkinoiden tunnustelu, eikä muisteja ollut tarkoitus ryhtyä myymään suoraan kuluttajille.

Nyt AMD on kuitenkin ryhtymässä myymään Radeon-muisteja myös vähittäiskaupassa. Tietojen mukaan muistit valmistaa tehokäyttäjien keskuudessa hyvästä maineesta nauttiva Patriot.

Muistikammat on tyylitelty AMD:n punamustalla värityksellä ja myyntiin on tulossa kolme eri versiota eri käyttötarkoituksiin ja hintaluokkiin. Kampojen kapasiteetit vaihtelevat kahdesta gigatavusta kahdeksaan gigatavuun. Entertainment Edition toimii DDR3-1333-nopeudella ja 1,5 voltin käyttöjännitteellä. Performance Edition toimii DDR3-1600-nopeudella ja matalammalla 1,35 voltin jännitteellä. Nopein versio on Radeon Edition, joka toimii DDR3-1866-nopeudella ja 1,5 voltin jännitteellä. Radeon Edition -muisteista on tulossa myös 1,65 voltin versio.


AMD:n mukaan yhtiön omat muistit takaavat maksimaalisen yhteensopivuuden AMD:n prosessoreiden kanssa. Lisäksi muisteissa ei käytetä Intelin XMP-profiileita vaan JEDEC:n profiileita tai AMD:n omia Black Edition -profiileita. Muistien asetuksia voidaan säätää yhtiön omalla AMD OverDrive -sovelluksella.

AMD ei ole kertonut tarkemmin, koska Radeon-muisteja nähdään kauppojen hyllyillä.

1 KOMMENTTI

Bodomed1/1

Oi elikkä nyt voidaan puhua kiintolevyä ja virtalähdettä lukuun ottamatta täydellisestä AMD koneeesta? :P Kuinkakohan kauan menee että eksyy suomeen asti?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT