AfterDawn logo

Samsung saattaa lopettaa minikannettavien valmistuksen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Korealainen Samsung saattaa lopettaa ensi vuonna minikannettavien valmistuksen. Asiasta kertoi ranskalainen Blogeee-blogi, joka väitti siteeraamansa tekstin olevan peräisin Samsungin jälleenmyyjille lähettämästä sähköpostista.

Viestin mukaan Samsung ei aio esitellä uusia 10,6 tuuman minikannettavia vuoden 2012 ensimmäisen kvartaalin jälkeen. Uuden strategian mukaan yhtiö korvaa heikkenevistä myyntiluvuista kärsineet netbookit Intelin Ultrabook-konseptiin perustuvilla kannettavilla.

Aikoinaan suosittujen minikannettavien myyntiluvut ovat olleet laskusuunnassa jo jonkin aikaa, kun kuluttajat ovat innostuneet niiden sijaan tableteista. Uusi markkinatilanne pakottaa valmistajat sopeuttaviin toimenpiteisiin, mistä Samsung tarjoaa hyvän esimerkin.

Blogeeen siteerauksen perusteella Samsung aikoo julkaista myöhemmin ensi vuonna 11,6- ja 12-tuumaisia ultrakannettavia.

2 KOMMENTTIA

robsku1/2

Kun miniläppärit tulivat ne olivat halpoja, nyt ne ovat kalliita ja alitehoisia (kun halpoina ne olivat hintansa veroisia).
En tiedä mikä näissä tablet leluissa niin innostaa ihmisiä, mutta itse tarvisin miniläbän lähinnä työskentelyyn - jokatapauksessa uskon että avain miniläbämarkkinoilla menestymiseen on paluu parinsadan koneisiin. Nykyhinnoilla en näe syytä miksi en ostaisi epäkäytännöllisen kokoista mutta raudaltaan hintansa veroista normiläbää minin sijasta, meinaan se hinta-laatusuhde nousee nykyisissä mulle merkittävämmäksi asiaksi kuin se miniläbien ihana kokoetu.

Kiva varmaan jollain tabletilla koittaa tehdä jotain vakavaa - kyllähän se facebookkiin varmaan sopii >:)

robsku2/2

*muokkaus*
Sori, tuli tuplana.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT