AfterDawn logo

Uudessa HP Envy -kannettavassa AMD:n HD 7000-sarjan Radeon?

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

AMD:n uutta näytönohjainsukupolvea odotellaan ensi vuoden alkuun, mutta uusimpien huhujen mukaan AMD aikoisi julkaista ensimmäisenä Radeon HD 7000-sarjaan mobiilipiirejä jo joulukuun puolella. Tätä huhua vahvistaa myös HP:n joulukuun 7. julkaistavat uudet Envy -kannettavat, joiden näytönohjainpiiriä HP eikä AMD ole suostunut paljastamaan.

AMD on aiemmin tänä vuonna kertonut aloittavansa 28 nm piirien toimituksen tämän vuoden puolella, mutta epäselvää on ollut ehtiikö yksikään piireistä myyntiin asti tänä vuonna. Aiempien huhujen mukaan AMD saattaisi ehtiä julkaista ensimmäiset piirit joulukuun alkupuolella, ja uudet huhut viittaisivat siihen että kyseessä saattaa olla mobiilipiiri, jota AMD demosi jo IDF-messuilla syyskuussa.

Saksalaisen ComputerBase-sivuston vuotaman AMD:n seuraavan sukupolven mobiilinäytönohjainlistan mukaan AMD julkaisisi ensimmäisenä Thames-koodinimelliset Radeon HD 7500M- ja 7600M-sarjan näytönohjainpiirit. Tehokkaimmassa HD 7690M -piirissä on 600/800 MHz kellotaajuudet ja 1Gt GDDR5-muistia 128-bittisen muistiväylän jatkeena.


HP on aiemmin jo julkistanut uudet Envy-sarjan 15" ja 17" kannettavat, jotka julkaistaan joulukuun 7. päivä. HP on kuitenkin ollut vähäsanainen kannettavissa käytettyjen näytönohjainten suhteen, viitaten vain AMD:n 1Gt:n näytönohjaimeen. HP:n uusista kannettavista saattaa siis löytyä ensimmäisenä Radeon HD 7000M -sarjan näytönohjainpiiri.

1 KOMMENTTI

xxwavx1121/1

Näyttö joka heijastaa kaiken mahdollisen, en ostaisi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT