Intel suunnittelee Thunderbolt-pohjaisia telakointiasemia Ultrabookeihin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intel suunnittelee Thunderbolt-pohjaisia telakointiasemia Ultrabookeihin
Intel on viimeaikoina ajanut voimakkaasti omaa Ultrabook-konseptiaan, joka Intelin visioissa tarkoittaisi ohutta ja kevyttä pitkällä akunkestolla varustettua kannettavaa ja vieläpä kohtuulliista hintalappua. Tähän mennessä julkaistuissa Ultrabook-malleissa on toteutunut lähinnä ohuus ja keveys, hintojen kiivetessä pääsääntöisesti yli tuhannen euron.

VR-Zone kertoo Intelin uusimmista suunnitelmista, joihin kuuluu Ultrabookien liittäminen telakointiasemaan yhtiön omaa Thunderbolt-liitäntää hyödyntäen. Telakointiasemista olisi hyötyä erityisesti yrityskäyttäjien keskuudessa.

Käytännössä Intel aikoo suostutella laitevalmistajat sisällyttämään koneisiinsa erillisen telakointiliittimen ja mini-DisplayPort-liittimen vierekkäin. Vierekkäisten liittimien avulla kone voitaisiin yhdistää telakointiasemaan joko yhdellä kaapelilla tai jonkinlaisella lukitusmekanismilla.Intelin mukaan telakointiasema voisi tarjota käyttäjälle esimerkiksi mini-DisplayPort-liitännän, HDMI-liitännän, D-Sub-liitännän sekä USB- ja ääniliitännät.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille