Intel suunnittelee Thunderbolt-pohjaisia telakointiasemia Ultrabookeihin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intel suunnittelee Thunderbolt-pohjaisia telakointiasemia Ultrabookeihin
Intel on viimeaikoina ajanut voimakkaasti omaa Ultrabook-konseptiaan, joka Intelin visioissa tarkoittaisi ohutta ja kevyttä pitkällä akunkestolla varustettua kannettavaa ja vieläpä kohtuulliista hintalappua. Tähän mennessä julkaistuissa Ultrabook-malleissa on toteutunut lähinnä ohuus ja keveys, hintojen kiivetessä pääsääntöisesti yli tuhannen euron.

VR-Zone kertoo Intelin uusimmista suunnitelmista, joihin kuuluu Ultrabookien liittäminen telakointiasemaan yhtiön omaa Thunderbolt-liitäntää hyödyntäen. Telakointiasemista olisi hyötyä erityisesti yrityskäyttäjien keskuudessa.

Käytännössä Intel aikoo suostutella laitevalmistajat sisällyttämään koneisiinsa erillisen telakointiliittimen ja mini-DisplayPort-liittimen vierekkäin. Vierekkäisten liittimien avulla kone voitaisiin yhdistää telakointiasemaan joko yhdellä kaapelilla tai jonkinlaisella lukitusmekanismilla.Intelin mukaan telakointiasema voisi tarjota käyttäjälle esimerkiksi mini-DisplayPort-liitännän, HDMI-liitännän, D-Sub-liitännän sekä USB- ja ääniliitännät.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 1 17.1.2017 13:45 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 3 11.8.2016 21:01 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille