AfterDawn logo

Windows 8:n asentuu parhaimmillaan 21 minuutissa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Microsoft kertoo Building Windows 8 -blogin uudessa merkinnässä, että yhtiö on nopeuttanut ja virtaviivaistanut Windows 8 -käyttöjärjestelmän asennusprosessia.

Windows 7:ään päivitettäessä käyttäjä joutuu käymään läpi yhteensä neljä erilaista asennusnäkymää, 60 ruutua ja tekemään useita klikkauksia. Ensi vuonna julkaistavan Windows 8:n osalta lukuja on saatu karsittua selvästi alhaisemmaksi, sillä parhaimmillaan käyttäjän ei tarvitse painaa hiirtä kuin 11 kertaa ja näkymä pysyy samana koko asennuksen ajan.

Klikkausten todellinen määrä riippuu mistä käyttöjärjestelmästä Windows 8:aan päivitetään, asennustavasta ja mahdollisista ongelmatilanteista / epäyhteensopivista ohjelmista.

Microsoft kertoo tehneensä radikaalin parannuksen käyttöjärjestelmän asennuksen kestoaikaan. Pahimmassakin tapauksessa (1,44 miljoonaa tiedostoa ja 120 asennettua ohjelmaa) Windows 8:aan voidaan päivittää alle tunnissa. Puhdas asennus kestää 21 minuuttia.

3 KOMMENTTIA

bfr1/3

Kappas, kohtahan ne ovat jo Ubuntun vauhdissa. Ubuntussa tietysti vielä se ero että asennuksen aikana voi vaikka surffailla firefoxilla tai pelailla jotain, windowsin asennuksen aikana joutuu todennäköisesti edelleen tuijottamaan niitä palkkeja.

ArttuH5N12/3

No kyllä tuo on Windowsille huima parannus, vaikkakin tässä puhutaan teoreettisesta optimituloksesta.

Ja nyt siis W8:n asennus onnistuu kuten ohjelmien asennus Windowsissa? "Next, Next, Yes, Finish"

jos3/3

Toivottavasti Win8 on myös sisäisesti edeltäjiään parempi, eli sillä voisi tehdä muutakin kuin pelata pasianssia.

Ja ihan ensimmäiseksi vaikka sellainen toive, että ei tarvitse asentaa kerran vuodessa uusiksi. Se kun nyt vaan hidastuu sekä käynnistyksessä että käytössä kun aikaa kuluu. Ainoa mahdollisuus tuon välttämiseksi on, että ei asenna mitään muita ohjelmia kuin ensiasennuksen mukana tulevat. Siksi siis pasianssin pelaaminen on ainoa sallittu tehtävä.

Toisena voisin esittää Task Schedulerin. Sitä ei kertakaikkiaan saa toimimaan oikein ja järkevästi.

terveisin nimim.
DOS 3.1 ajoista asti kärsinyt

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT