AfterDawn logo

Mimo yrittää markkinoille USB-liitäntäisillä kosketusnäytöillä

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Pienten kannettavien näyttöjen valmistaja Mimo on tuomassa älypuhelimissa käytetyn kapasitiivisen kosketusnäyttötekniikan myös tietokoneisiin pienten lisänäyttöjen muodossa. Valmistajan mukaan Mimo Magic Touch on ensimmäinen USB-liitännällä toimiva kapasitiivinen kosketusnäyttö.

Magic Touch saapuu markkinoille kahtena eri versiona, joiden erona on lähinnä toisen mallin tarjoama kaksiporttinen USB-keskitin. USB-keskitin sisältää myös virtajohdon, eli siihen voidaan liittää enemmän virtaa vaativia laitteita kuten kiintolevyjä tai ladattavia mobiililaitteita. Näyttö itsessään ei vaadi erillistä virtalähdettä, vaan ottaa kaiken tarvitsemansa virran USB-väylästä.

Kymmenen tuuman kokoisten ja 1024x600 resoluutiota käyttävien näyttöjen on tarkoitus toimia ylimääräisenä näyttötilana, johon voi sijoittaa vaikka kaikki työpöydän ikonit pääasiallisen näytön työpöytää sotkemasta. Lisäksi pienelle näytölle sopii esimerkiksi Skype, sähköposti tai muut viestimet ja mediatoistimet.


Näyttö on täysin yhteensopiva Windows 7 -järjestelmän kanssa ja vanhempien Windowsien sekä Mac OS:n (ja oletettavasti Linuxien) kanssa se toimii näyttölaitteena ilman kosketustukea.

Mimo on hinnoitellut ilman USB-hubia tulevan näytön 299,99 dollariin, mikä syö rajusti koko ostoksen kannattavuutta. Toisaalta läppäriin helposti liikuteltavaa lisänäyttöä kaipaava voi löytää avun Mimon tuotteista. Toinen syy Mimon pikkunäytön ostamiseen on näyttöliitäntöjen loppuminen kesken. Mimon kosketustuki saattaa kuitenkin osoittautua hyödylliseksi kun Microsoft julkaisee seuraavan Windows-version, joka sisältää kosketukselle optimoidun Metro-käyttöliittymän.

2 KOMMENTTIA

miniläppäri (vahvistamaton)1/2

metro tosin vaatii 768 pikselin pystykorkeuden, joten se ei toimi tuolla 600 pikseliä korkealla näytöllä, olen testannut.

sidrend2/2

Originally posted by miniläppäri:

metro tosin vaatii 768 pikselin pystykorkeuden, joten se ei toimi tuolla 600 pikseliä korkealla näytöllä, olen testannut.

Eiköhä näitä "Mimoja" myös kehitellä vielä enne win8:a.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT