AfterDawn logo

Salaisessa Google X -laboratoriossa kehitetään tulevaisuuden tuotteita

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

New York Times -lehden mukaan hakukoneyhtiö Googlella on salainen tuotekehityslaboratorio Google X. Laboratorion tarkoituksena on kehittää tuotteita, joista on tarkoitus syntyä yhtiön seuraavia avainmarkkinoita.

Google X:ssä työskentelee alansa huippuja muiden muassa robotiikan ja neurotieteen aloilta. Laboratorion johtohahmoihin kuuluu Stanfordin yliopiston professori ja ilman kuljettajaa toimivan auton keksinyt Sebastian Thrun. Google on palkannut laboratorioon työntekijöitä muiden muassa Microsoftilta ja Nokialta.

Kehitteillä olevia tuotteita ovat esimerkiksi edellä mainittu ilman kuljettajaa toimiva auto, joka on jo nähty katukuvassa, avaruushissi ja Internet-yhteydellä varustetut esineet. Esimerkiksi verkkoyhteydellä varustettu jääkaappi voisi tilata ruokaa kaupasta omatoimisesti ja kodin valot voisi sammuttaa puhelimen avulla, jos ne olisivat kytketty nettiin.


New York Timesin mukaan yksi laboratoriossa kehitetty tuote voidaan esitellä jo tänä vuonna. Lehti ei kuitenkaan osaa sanoa mikä se voisi olla.

3 KOMMENTTIA

ArttuH5N11/3

Google X. No on ainakin vänkä nimi.

ep_2/3

Aika varmoja saavat noista systeemeistään tehdä. Ei ole kiva jos joku hakkeri vilkuttelee nettiin kytkettyjä valoja.

xxwavx1123/3

Ihon alle laitettavia siruja jotka seuraavat ihmisen eri tottumuksia mainonnan kohdentamiseksi?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT