AfterDawn logo

Video: SMAA-antialisointi Cryengine 3:ssa

Panu Roivas Panu Roivas

Peligrafiikoiden yksi merkittävimmistä ongelmista tällä hetkellä on reunojen aliasoituminen eli suomeksi sanottuna sahalaidat objektien ääriviivoissa. Perinteisesti tähän ongelmaan ollaan hyödynnetty MSAA-antialiasointitekniikoita, mutta viime aikoina pelien kehittäjät ovat alkaneet siirtyä kevyempiin jälkiprosessointitekniikoihin, kuten AMD:n MLAA ja Nvidian FXAA. Uusimpana yrittäjänä SMAA lupaa tuoda parhaimman kuvanlaadun rasittamatta näytönohjainta liikaa.

SMAA-antialiasointia esiteltiin jo aiemmin Frostbite 2.0 -pelimoottorin avulla, mutta tällä kertaa SMAA:n kehittäjät ovat tehneet yhteistyössä Crytekin kanssa demon, jossa SMAA:ta esitellään CryEngine 3.0:n integroituna. Videon perusteella uusi jälkiprosessointitekniikka vaikuttaisi erittäin lupaavalta, tarjoten lähess SSAA-luokan antialiasoinnin selvästi pienemmällä näytönohjaimen rasituksella.

SMAA on yhä kehityksen alla ja toistaiseksi se on integroitu ainoastaan Elder Scrolls: Oblivinionin OGBE-grafiikkamodiin. Projektin lähdekoodi on kuitenkin tarjolla asiasta kiinostuneille.


Alla oleva video löytyy myös ladattavana versiona, sillä videonpakkauksen myötä aliasointierot on vaikeammin huomattavissa.

SMAA: Enhanced Subpixel Morphological Antialiasing, Jorge Jimenez.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT