AfterDawn logo

AMD:ltä 1090FX-piirisarja ensi vuonna

Panu Roivas Panu Roivas
3 kommenttia

AMD julkisti uuden AM3+-kannan FX-sarjan suorittimille aiemmin kesällä, mutta sen 990FX-piirisarja ei tuonut kannan lisäksi paljoa uutta mukanaan. Donanim Haber -sivuston käsiinsä saaman dian perusteella AMD aikoo julkaista ensi vuonna 1090FX-piirisarjan.

Vuotaneen dian perusteella 1090FX tuo mukanaan natiivin USB 3.0 -tuen, joka löytyy jo nyt AMD:n A75-piirisarjasta, jota käytetään Llano APU-suorittimilla. A75 tarjoaa yhteensä neljä USB 3.0 -liitäntää, mutta 1090FX:n liitäntöjen lukumäärä ei ole tiedossa.

Natiivin USB 3.0:n lisäksi 1090FX tukee maksimissaan kahdeksaa SATA 6 Gbps -liitäntää, mitä AMD pitää kilpailuetuna Intelin kahteen natiiviliitäntään verrattuna. 1090FX tukee 990FX:n tavoin kahta x16-nopeudella toimivaa PCIe-korttipaikkaa, mutta AMD ei ole tuomassa PCIe 3.0 -tukea, toisin kuin Intel, joka aikoo tuoda tuen Ivy Bridgen myötä.


1090FX:n lisäksi AMD julkaisee ensi vuonna myös karsitun 1070-piirisarjan, josta puuttuu natiivi USB 3.0 ja se tukee vain yhtä x16-nopeudella toimivaa PCIe-korttipaikkaa. Kummankaan piirisarjan tarkempaa julkaisuaikataulua ei ole vielä kerrottu.

3 KOMMENTTIA

johtaja591/3

Natiivi USB3 tuki luulisi olevan halvempi ratkaisu kuin erillisellä piirillä toteutettu ja lähitulevaisuudessa myös tarpeellinen ulkoisia varten joten sen pois pudotaminen halvemmasta piirisarjasta on mielestäni huono idea.
1kpl. PCIe 16x väyliä tosin riittää varmaan monien tarpeisiin.

Wimoweh2/3

Vaikuttaako tuo PCIe 3.0 vielä edes mihinkään? Missä vaiheessa se alkaa olemaan edes kannattava väylä? Eikös tämänhetkiset näytönohjaimet pärjää oikein hyvin x16 kertaisella?

jartar3/3

Originally posted by Wimoweh:

Vaikuttaako tuo PCIe 3.0 vielä edes mihinkään? Missä vaiheessa se alkaa olemaan edes kannattava väylä? Eikös tämänhetkiset näytönohjaimet pärjää oikein hyvin x16 kertaisella?


Ei vaikuta mihinkään ja uusi väylä on tällä hetkellä turha. Pci-e 2.0 riittää 8x nopeudella lähes kaikille näyttiksille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT