AMD tiedottaa strategiamuutoksesta ensi viikolla

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD tiedottaa strategiamuutoksesta ensi viikolla
Useat lähteet ovat kertoneet AMD:n massairtisanomisista, jonka seurauksena yhtiön henkilökunnasta lähtee 10-15 prosenttia pois. Sirujätin on kerrottu tiedottavan myös uudesta strategiasta ensi viikolla.

Irtisanomiset kohdistuvat X-bit Labsin mukaan suurimmaksi osaksi yhtiön markkinointi- ja viestintähenkilöstöön. Sikariportaastakin lomautetaan neljä johtajaa. Muutosten taustalla on uuden toimitusjohtajan toimeenpanemat uudistukset, joiden myötä palkataan uusi markkinointijohtaja ja uudistetaan yhtiön strategiaa.

Uuden strategian yksityiskohdista X-bit Labs ei valitettavasti osaa sanoa vielä kovin paljoa. AMD aikoo kuitenkin vastaisuudessa panostaa enemmän kuluttajatuotteisiin ja Bobcat-arkkitehtuurilla tulee olemaan tulevaisuudessa suunniteltua suurempi rooli.

Tämä antaisi ymmärtää, että AMD yrittää tehdä läpimurtoa mobiilimarkkinoille (vähävirtaiset kannettavat ja tabletit) x86-piireillään. Ajatus on luonteva ennen kaikkea siksi, että juuri tätä tarkoitusta varten Rory Read taannoin valittiin toimitusjohtajaksi.
Yhtiön suunnitelmat ylemmän teholuokan piirien suhteen ovat vielä auki.

Kommentoi uutista