AfterDawn logo

AMD puskutraktoroi 1400 työpaikkaa

Panu Roivas Panu Roivas
3 kommenttia

AMD aikoo leikata yli 10% työvoimastaan uudelleen järjestäessään liiketoimintaansa, keskittyen jatkossa uusiin kasvualueisiin kuten vähävirtaisiin suorittimiin.

Wall Street Journalin mukaan AMD on potkimassa ulos 1400 sen 12 000 työntekijästä, minkä pitäisi tuoda 10 miljoonan dollarin säästöt tälle neljännekselle ja 118 miljoonan dollarin säästöt vuodelle 2012. Yrityksen tavoitteena on myös vähentää muita toimintakustannuksia ensi vuonna 90 miljoonalla dollarilla. Vähennysten kerrotaan tapahtuvan globaalisti ja niiden pitäisi tulla päätökseen 2012 ensimmäisen neljänneksen loppuun mennessä.

"Kustannusrakenteemme keventäminen ja globaalin työvoimamme keskittäminen kasvumahdollisuuksiin tulee vahvistamaan AMD:n kilpailukykyä ja mahdollistaa aggressiivisemman kasvustrategioiden seuraamisen, minkä tarkoituksena on nopeuttaa kasvua tulevaisuudessa."

Rory Read, AMD:n toimitusjohtaja


AMD vaikuttaisi siis pyrkivän jatkossa luomaan uusia kasvu-uria itselleen, sillä kilpailu Inteliä vastaan perinteisillä X86-markkinoilla ei vaikuta lupaavalta Bulldozerin menestyksestä päätellen, eivätkä kyseiset markkinat ole kasvamassa, vaan kasvualueeksi nähdään vähävirtaiset mobiilituotteet.

3 KOMMENTTIA

Jiiksi1/3

Katoin ensi että melko paljo säästävät mutta eihän tuo ookkaan kun ~10k per pää

squi2/3

Sinänsä järkevää AMD:n puolesta, x86-markkinoilla ei tosiaan hirveästi kasvumahdollisuuksia ole. Nvidiakin on suuntaamassa paljon resursseja mobiilipuolelle, jossa tulee olemaan hyvät kasvumahdollisuudet seuraavina vuosina.

ArttuH5N13/3

Ajattelin, että sanaa "puskutraktoroi" käytetään, koska halutaan a) värittää uutista tai b) kuvata tapahtumaa tarkemmin. Onneksi lopusta selvisi tuon alkuperä. Niin hyvää puuta, niin hyvää puuta se on.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT