AfterDawn logo

Kuva: Western Digitalin tulvineet tehtaat Thaimaassa

Teemu Laitila Teemu Laitila
5 kommenttia

Thaimaan jo useampia viikkoja jatkuneet tulvat ovat aiheuttaneet mittavia vahinkoja useammille teollisuudenaloille. Yksi pahasti vahinkoja kärsinyt ala on kiintolevyjen valmistus, sillä Thaimaa on Kiinan jälkeen maailman toisiksi suurin kiintolevyjen tuottaja. Lisäksi ongelmia on ollut esimerkiksi kameravalmistajilla puhumattakaan tavallisista thaimaalaisista, joiden elämää tulvat vaikeuttavat.

Tulvat ovat johtaneet tilanteeseen, jossa konevalmistajilta uhkaavat loppua kiintolevyt loppuvuodesta.

Yksi pahiten tulvista kärsineistä yhtiöistä on kiintolevyvalmistaja Western Digital, jonka kaksi isoa tehdasta joutui tulvan valtaan. Bright Side of News -sivusto sai käsiinsä kuvia Western Digitalin tulvineesta tehtaasta. Sivuston mukaan kuvissa esiintyvä tehdas valmisti 60 prosenttia kaikista Western Digitalin asemista. Tuhojen laajuuden perusteella tuotanto ei palaa normaaliksi ihan äkkiä.


Lisää kuvia tehtaan tulvatuhoista löytyy BSON:n sivuilta.

5 KOMMENTTIA

repino1/5

Sääli, onneks juuri hankin kaks 500GB seagate kiintolevyä. Ainakin varma, että hinnat nousee rajusti, jossakin artikkelissa oli, että noussu jo 40 %.
Onhan selvä, että ei näitä järvessä tehdä.

Grabacr2/5

Voi pistää huoletta omistajien piikkiin tämänkin. Siinäpähän rahanahneet nyt kärsivät tappiota, hahah.

avthein3/5

Kannattaisikohan sitä tuotantoa siirtää maihin joissa ei tulvat, maanjäristykset, myrskyt, maanvyöryt, kapinat yms. uhkaa...

repino4/5

Olen samaa mieltä. Seagatit tulee näköjään Kiinasta. Prossu Malesiasta... Tuntuu, että pian kaikki tehdään Aasian maissa.
Sinänsä omituista, että viherpiipertäjät ovat kotimaisesta tuotannosta ja ilmastonmuutoksesta, kun muualla tehdään suuri osa meidän kulutustavaroista.
Kiinassa tuotetaan suurin määrä energiasta kivihiilellä.
Oletan vielä, että suurin osa kansasta ja esim ns. vihreistä tajuaa, että ne on tuotettu kivihiilen avulla. Sitten ollaan muka vihreitä, kun meillä yritetään tuottaa mahdollisimman energiasta ydin/puu/turvevoimalla.
Meillä ei tuollaisiin tilanteisiin jouduttaisi, eikä maanjäristyksiin.

Grabacr5/5

Jos tehtaat olisivat Euroopassa, niin siitä hyötyisivät kaikki paitsi omistajat, eli n. 0,0001% ei hyötyisi. Nyt, kun tehtaat ovat tuolla kehitysmaissa, ovat hyödynsaajat juurikin tuo 0,0001% ja tällä hetkellä 0%. Ihmisten typeryydellä ei ole rajaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT