HP:ltä tulossa Ultrabook-kannettavia ja Windows 8 -tabletteja

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

HP:ltä tulossa Ultrabook-kannettavia ja Windows 8 -tabletteja
HP:n piti lopettaa tietokoneiden valmistus, tai ainakin eriyttää se yhtiöstä, mutta uuden toimitusjohtajan johdolla yhtiö käänsi kelkkaansa. Strategiamuutoksen ohessa HP ilmoitti tuovansa markkinoille Intelin Ultrabook-konseptin mukaisia kannettavia tietokoneita sekä Windows 8 -tabletteja.

Yhtiö ei käyttänyt suoranaisesti termiä Ultrabook, vaan puhui alle 17 millimetriä paksuista kannettavista. Ominaisuuksien puolesta HP:n ultra-kannettavat kuitenkin täyttävät Intelin konseptin kriteerit, sillä niiden on tarkoitus olla keveitä, vähävirtaisia ja tehokkaita. HP:lta on odotettu jo tovi Ultrabook-kannettavia.

HP kertoi myös luottavansa aiemmin valmisteltujen strategioiden mukaisesti tulevissa tableteissaan Windows 8 -käyttöjärjestelmään. Yhtiön mukaan HP:n ja Microsoftin välit ovat erityislaatuiset.

Kommentoi uutista