Uusi lasi voi poistaa heijastusongelmat puhelimista ja tableteista

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Uusi lasi voi poistaa heijastusongelmat puhelimista ja tableteista
Nippon Electric Glass on esitellyt uudenlaista lasia, joka ei heijasta käytännössä lainkaan valoa. Yhtiö kutsuukin tuotettaan "näkymättömäksi lasiksi".

NEG:n lasi heijastaa ainoastaan 0,5 prosenttia siihen tulevasta valosta, kun tavallisen lasin heijastusprosentti on kahdeksan (aiemmilla erikoslaseilla päästään noin yhteen prosenttiin). Iso kaupallinen sovelluskohde voisi olla kosketusnäytölliset laitteet, kuten tabletit ja älypuhelimet, joiden kohdalla heijastuksesta aiheutuu ongelmia erityisesti ulkotiloissa. Luonnollisesti muutkin näyttöpäätteet hyötyisivät lasista.

Heijastamattomuus on saatu aikaa 30:llä kalvolla, joiden paksuus mitataan nanometreissä. NEG ei kertonut minkälaisia suunnitelmia sillä on lasin kaupalliseen hyödyntämiseen.

Alla on kuva, jossa vertaillaan tavallista ja NEG:n näkymätöntä lasia. Jälkimmäisen ominaisuuksien vuoksi kuvan oikealta puolelta on hankala löytää lainkaan lasia, mutta ääriviivojen perusteella sellainen siellä kuitenkin on.

Kommentoi uutista