AMD:llä voitollinen neljännes

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD:llä voitollinen neljännes
AMD on tänä vuonna kärsinyt tuotanto-ongelmista erityisesti APU-suorittimien osalta, mutta ne ovat silti pitäneet yrityksen voitollisena kolmannella neljänneksellä.

AMD:n Q3 liikevaihto oli 1,69 miljardia dollaria, eli 7% edellistä neljännestä ja 4% edellisvuotta parempi. Nettotulos oli yhteensä 97 miljoonaa dollaria. AMD:n mukaan APU-suorittimien liikevaihdon kasvu nosti yrityksen liikevaihtoa tuotanto-ongelmista huolimatta. Erityisesti Kiinassa ja Intiassa AMD:n osuus kasvoi, ja parhaiten AMD menestyy tällä hetkellä keskihintaisissa kannettavissa.

Myös AMD:n näytönohjainosasto kääri voittoa tällä neljänneksellä yhteensä 12 miljoonaa dollaria. Tuloksen parantuminen selittyy kausiluonteisella vaihtelulla, sillä Q3 on joulun ohella liikevaihdoltaan vilkkain. Nähtäväksi jää, miten Bulldozerin heikko anti tulee vaikuttamaan AMD:n tulokseen ensi vuonna, mutta näillä näkymin AMD:n ensisijainen tulonlähde on enimmäkseen halvemmissa mobiilisuorittimissa.

Kommentoi uutista