AMD:llä voitollinen neljännes

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD:llä voitollinen neljännes
AMD on tänä vuonna kärsinyt tuotanto-ongelmista erityisesti APU-suorittimien osalta, mutta ne ovat silti pitäneet yrityksen voitollisena kolmannella neljänneksellä.

AMD:n Q3 liikevaihto oli 1,69 miljardia dollaria, eli 7% edellistä neljännestä ja 4% edellisvuotta parempi. Nettotulos oli yhteensä 97 miljoonaa dollaria. AMD:n mukaan APU-suorittimien liikevaihdon kasvu nosti yrityksen liikevaihtoa tuotanto-ongelmista huolimatta. Erityisesti Kiinassa ja Intiassa AMD:n osuus kasvoi, ja parhaiten AMD menestyy tällä hetkellä keskihintaisissa kannettavissa.

Myös AMD:n näytönohjainosasto kääri voittoa tällä neljänneksellä yhteensä 12 miljoonaa dollaria. Tuloksen parantuminen selittyy kausiluonteisella vaihtelulla, sillä Q3 on joulun ohella liikevaihdoltaan vilkkain. Nähtäväksi jää, miten Bulldozerin heikko anti tulee vaikuttamaan AMD:n tulokseen ensi vuonna, mutta näillä näkymin AMD:n ensisijainen tulonlähde on enimmäkseen halvemmissa mobiilisuorittimissa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 1 17.1.2017 13:45 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 3 11.8.2016 21:01 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille