AfterDawn logo

Steve Jobs: Applen iPadeihin piti tulla Intelin suoritin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Applen entinen toimitusjohtaja Steve Jobs on paljastanut uusia tietoja yhtiönsä menneistä projekteista uudessa elämäkerrassaan. Jobs kertoo muun muassa sen, että iPad-taulutietokoneisiin piti tulla Intelin suoritin.

Minikannettavista tutut Atomit, tai niiden johdannaiset, eivät kuitenkaan kelvanneet iPadiin, jonka suunnittelu alkoi hieman ennen kuin Apple siirtyi käyttämään tietokoneissaan Intelin suorittimia. Jobs oli kallellaan Intelin suuntaan, mutta iPod-osaston johtaja Tony Fadell sai puhuttua hänet ympäri ja kääntymään ARM-arkkitehtuurin puoleen.

Yhtiö lähti toteuttamaan strategiaa ostamalla P.A. Semin, joka suunnitteli A4-suorittimen. Steve Jobs oli työnjäljestä niin vakuuttunut, ettei uskonut Intelin pystyvän toimimaan yhtä nopeasti ja joustavasti.


Jobs kertoo elämäkerrassaan, että Intelin oli tarkoitus osallistua myös tuleviin iPhone-puhelimiin. Edellä mainitut seikat kuitenkin painoivat vaakakupissa. Lisäksi Intelin graafinen osaaminen oli Jobsin mukaan surkeaa, eikä Apple halunnut opettaa kaikkea juurta jaksaen. Yhtiöt eivät päässeet myöskään yhteisymmärrykseen iPad-/iPhone-suorittimien kehityksen määräysvallasta.

1 KOMMENTTI

Bluejack1/1

Niinpä niin.Kuollu se on. Nyt saa sitä kaivattua infoo ukosta näemmä tarpeen kun enemmän tarpeen olisi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT