AfterDawn logo

Huhu: Windows 9:n julkaisuun enää kolme vuotta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Windows 8:n kaikkia saloja ei olla vielä edes paljastettu, mutta se ei estä spekuloimasta seuraavien Windowsien julkaisuajankohdilla. Tuoreiden huhujen mukaan kehitteillä oleva Windows 8 aiotaan julkaista elokuussa 2012.

MS Nerd -nimellä esiintyvä blogisti väittää Apollona tunnetun Windows Phone 8 -mobiilialustan ilmestyvän samaan aikaan. Tätä ennen Windows 8:sta julkaistaan beta-versio CES-messuilla ja RC ensi vuoden MIX-tapahtumassa. Jälkimmäisessä järjestetään huhujen mukaan myös WP8:n julkistustilaisuus.

Blogissa on lueteltu esittely- ja julkaisutapahtumia ensi vuottakin pidemmälle. Esimerkiksi vuoden 2014 marraskuulla Microsoft valmistelee Windows 8:n seuraajaa, Windows 9:ä. Sen kehittäjäversiota pääsee kuitenkin maistamaan jo vuoden 2013 BUILD-tilaisuudessa.

Väitteisiin kannattaa luonnollisesti suhtautua terveellä skeptisyydellä. Koko roadmap löytyy täältä.

4 KOMMENTTIA

nwind1/4

Quote:

myäs

:D nättiä huomata murretta käytössä. Taitaa kuitenki olla typo :) Mutta itse asiaan MS julkaisutha mennet pitkälle:

Hox kotikäytössä (siksi en listannu nt sarjaa):

3.11 toimiva.
95 susi.
98 susi.
98 se toimiva joten kuten.
ME susi.
2000 SP1-4 toimiva
XP susi.
XP SP1 susi.
XP SP2 toimiva.
XP SP3 toimiva.
Vista susi.
Vista SP1 susi.
Vista SP2 susi.
7 toimiva
7 SP1 toimiva
8 preview susi (tosin preview saakin olla)

Tuntuu vaan et 9 vois olla sit toimiva kun 8 noudattaa Vistan mallia olla sekava ensitesti. 9 sitten sisältää korjaukset ja ehkä toimivan systeemin.


Eriol2/4

8 voi olla kova pala niellä monelle, mutta MicroSoft tuskin lähtee muuttamaan tuota tile-pohjaista Metro UI:ta hirveästi, sillä se pitäisi tehdä koko ekosysteemin laajuudelta. Toki 9:n mennessä ihmiset on jo luultavasti sulattaneet muutokset ja Microsoft korjannut eniten vaivanneet ongelmat uudessa UI:ssa.

Lumikki3/4

Tarviiko todella ostaa 2-3 vuoden välin uutta käyttöjärjestelmää?

Kyllähän Microsoft tekee helvetisti rahaa kun julkaisee usein uuden version Windowsista. Ihmiset ostaa "uutta" kuin se olisi jotenkin hieno asia, mutta onko sille todellista tarvetta?

jarqua4/4

Ainakin itsellä jää ruudukkowindows 8:n osalta väliin, katsotaan onko 9:stä sitten johonkin. Vistaan ei ainakaan ollut mitään syytä vaihtaa Xp SP3:sta ennen Windows 7:aa. Ja ei tule hirveän kalliiksikaan, jos vain tilaa ulkomailta. Windows 7 Home Edition Amazonista taisi olla 80€ postikuluineen kun varasi ennen julkaisua.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT