AMD kaavailee kilpailijaa Intelin Ultrabook-konseptille

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

AMD kaavailee kilpailijaa Intelin Ultrabook-konseptille
Digitimesin mukaan AMD suunnittelee paraikaa kilpailijaa Intelin tänä vuonna lanseeraamalle Ultrabook-konseptille. Ensimmäiset laitteet pitäisi olla markkinoilla ensi vuodesta alkaen.

AMD:n vähävirtaiseen kannettavakonseptiin perustuvat laitteet on rakennettu ensi vuonna ilmestyvän Deccan-alustan päälle. Deccanista löytyy 28 nanometrin Wichita- tai Krishna-APU. Vuonna 2013 laitteisiin päivitetään Kerala-alustaan kuuluva Kabini-suoritin.

Digitimesin mukaan AMD uskoo edellä mainittujen piirien tarjoavan varteenotettavan vaihtoehdon Intelin Ivy Bridge- ja Haswell-suorittimille. AMD hallitsee tällä hetkellä noin 10 prosenttia läppärimarkkinoista ja toivoo uuden vähävirtaisen konseptin parantavan sen asemia Intelin kustannuksella.

Tablet-markkinoille AMD yrittää uutta tulemista ensi vuonna ilmestyvän Hondon muodossa.

1 kommentti

Routalempi
Ehkäpä tällä voi olla jalansijaa mikäli onnistuu tarjoamaan about samat tehot, yhtä alhaisen virrankulutuksen sekä tehokkaamman näytönohjsimen kuin intelin ultrabook alusta.. Tietenkään näytönohjaimesta kaikki teho otettaessa ei virrankulutus yhtä alhainen ole, mutta edes peruskäytössä... Eli kunhan ei tule mitään mini silitysrautaa..

On se jännä...

Kommentoi uutista