AfterDawn logo

Thaimaan tulvista jättivahingot kiintolevyteollisuudelle

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Western Digital kertoi alkuviikosta, että kaksi yhtiön Thaimaassa sijaitsevista tuotantolaitoksista on jouduttu sulkemaan tulvavesien vallattua alueet. Myös Seagate on ilmoittanut tuotanto-ongelmista. Vaikka yhtiön tehtaat ovat säästyneet tulvilta, paikallisten yhteistyökumppaneiden komponenttituotanto on kärsinyt, mikä hidastaa kiintolevyjen valmistusta.

Thaimaa on Kiinan jälkeen maailman toisiksi suurin kiintolevyjen tuottaja. Tulvien aiheuttamat ongelmat saattavat heijastua koko maailmanmarkkinoille kysyntää heikompana tarjontana vuoden viimeisen neljänneksen aikana.

Myös japanilaisella Toshiballa on puolijohde- ja tallennuslaiteteollisuutta Thaimaassa ja yhtiö on ilmoittanut lopettaneensa tuotannon väliaikaisesti.

Western Digitalilta kerrotaan, että tulvien aiheuttamat vahingot tuotantolaitoksissa sekä komponenttitoimitusketjun kärsimät vahingot tulevat vaikeuttamaan yhtiön toimintaa huomattavasti loppuvuodesta. Western Digital epäilee, että yhtiö ei kykene vastaamaan kaikkeen kysyntään vuoden viimeisellä neljänneksellä.

2 KOMMENTTIA

RekookeR1/2

Onkohan meriportit jääneet auki?

avthein2/2

Pitäisikö siis hamstrata joulun kovalevyt...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT