AfterDawn logo

AMD:n 28 nanometrin näytönohjaimet voivat ehtiä pukinkonttiin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Tuoreiden huhujen mukaan AMD aikoo tuoda uudet 28 nanometrin prosessilla valmistetut näytönohjaimet markkinoille 6. joulukuuta.

Tiedoista vastaa saksalainen Heise Online -verkkosivusto. Sen aiemmin saamien tietojen mukaan AMD on pyrkinyt saamaan tuotteet markkinoille ennen joulukuun 9. päivää. Muussa tapauksessa julkaisua lykättäisiin ensi vuoteen.

Kovin hyvillä eväillä yhtiö ei kuitenkaan pääse joulumarkkinoille, sillä täyteen vauhtiin massatuotanto saadaan Heise Onlinen mukaan vasta ensi vuonna. Kiirehtimisellä AMD yrittää todennäköisesti varastaa mediahuomion Nvidialta, joka työstää myös uusia 28 nanometrin prosessilla tuotettuja ohjaimia.

Täyttä varmuutta ei vielä ole aikooko AMD esitellä ensiksi työpöytä- vai mobiilimallit. Yhtiö on demonnut jälkimmäisten toimintaa pariin otteeseen menneenä syksynä, mutta Heise Online näytäisi odottavan työpöytäjulkaisuja jouluksi. Huippumallien julkaisu ajoittuu todennäköisesti ensi vuodelle, joten marssijärjestys on samankaltainen kuin 6000-sarjalaisten kohdalla viime vuonna.


2 KOMMENTTIA

KalikoJak1/2

Näitten korttien julkaisuhuhuja tulee onnksi vain jokaisesta tuutista ja jokaiselle eri ajankohdalle, muutenhan voisi olla jo ihan ymmällään millon ne tulee.

johtaja592/2

Suhtaudun hieman skeptisesti näihin huhuihin. Ensi vuodelle se julkaisu menee.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT