Sanoma tutki iPad-käyttöä eri maissa

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Sanoma tutki iPad-käyttöä eri maissa
Suomalainen mediayhtiö Sanoma Oyj toteutti kuusi maata kattavan iPad-käyttötutkimuksen. Tutkimuksessa kävi ilmi, että monessa taloudessa iPad on ottanut perinteisen tietokoneen paikan ensisijaisena internetin selailuun käytettävänä laitteena.

Tutkimuksessa olivat mukana Hollanti, Belgia, Saksa, Suomi, Unkari ja Venäjä. Tulosten perusteella venäläiset ovat erittäin ahkeria iPad-käyttäjiä ja laitteita löytyy yhdestäkin taloudesta useita. Vaikka iPadit on perinteisesti mielletty kotisohvalla tapahtuvaan surffailuun, erityisesti Venäjällä ja Unkarissa iPadia käytetään myös työpaikalla.

Lähes kaikki tutkimukseen osallistuneista vajaasta 4000 ihmisestä kertoivat käyttävänsä iPadia useita kertoja päivässä ja puolet käyttäjistä yhteenä 30 minuutista aina kahteen tuntiin. Pääasialliset käyttötarkoitukset ovat nettiuutisten lukeminen, verkkohaut ja muu netinselailu sekä sähköpostin kirjoittaminen.

Tutkimuksen toteuttanut Sanoma onkin panostanut omistamiensa sisältöjen kustomointiin nimenomaan iPad-käyttäjiä ajatellen. Monet yhtiön kustantamista lehdistä ovat tarjolla iPad-julkaisuina. Esimerkiksi Helsingin Sanomien iPad-sovellusta on käyttänyt ensimmäisen puolen vuoden aikana yli 10 000 eri lukijaa.

1 kommentti

Tnoi
laatu "tutkimukselta" kuulostaa

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Edullinen peliläppäri 3 13.5.2017 19:24 Kannettavat tietokoneet
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille