Inteliltä neljä uutta SSD-päivitystä 2012

Kirjoittaja Panu Roivas,

Inteliltä neljä uutta SSD-päivitystä 2012
Vr-Zone on saanut käsiinsä Intelin tiekartan ensi vuoden SSD-päivityksille. Tulossa on uusia SSD-levyjä jokaiseen käyttäjäsegmenttiin.

Q2 2012 Intel aikoo päivittää yrityskäyttöön tarkoitetun 700-sarjan suuremmalla kapasiteetilla varustetuilla levyillä. Intel on julkaisemassa ensimmäiset Ramsdale PCIe-SSD:t jo tämän vuoden puolella, mutta ensi vuoden toisella neljänneksellä Intel tuo markkinoille kookkaammat versiot. Ilmeisesti tuplatun koon myötä Intel on tyytynyt MLC-muistiin, joka on halvempaa, mutta ei kestä yhtä pitkään kuin SLC-muistit. Q3 Intel suunnittelee korvaajaa nykyisille Lyndonville SSD:lle, ja sen myötä Intel siirtyy käyttämään 6 Gbps SATA-väylää 700-sarjassaan.

Tehokäyttäjille suunnatussa 500-sarjassa tapahtuu päivitys Q2. Intel aikoo julkaista vielä tänä vuonna Cherryville-nimellä kulkevan 520-sarjan SSD:n, joka tullaan korvaamaan ensi vuonna Kings Crestillä. Intel ei ole vielä julkaissut sen kokoluokkia, mutta Kings Crest tulee käyttämään MLC-HET NAND -muistia perinteisen 25 nm NAND-flashin sijaan. Siirtymän pitäisi auttaa lähinnä kirjoituskestävyyttä ja perättäiskirjoituksia.

Budjettimalliston 300-sarja saa uusia mSATA-liitäntään perustuvia levyjä jo tämän vuoden puolella, mutta nykyinen 320-sarja saa seuraajan vasta Q3 2012, minkä myötä se siirtyy vihdoin käyttämään 6 Gbps SATA-liitäntää ja Kings Crestin tavoin MLC-HET NAND -muistia.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 1 17.1.2017 13:45 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 3 11.8.2016 21:01 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille