AMD demosi uudemman kerran Radeon HD 7000 -ohjainta

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD demosi uudemman kerran Radeon HD 7000 -ohjainta
Sirujätti AMD on demonnut uudelleen julkistamatonta Radeon HD 7000 -ohjainta. Southern Islands -ohjainperheen jäsenestä ei valitettavasti annettu julkisuuteen tälläkään kertaa uusia tietoja.

Viimeksi AMD esitteli uuden sukupolven näytönohjaintaan IDF-tapahtuman aikaan. Yhtiö näytti tällä kertaa kuinka sen uusin ohjain kykenee pyörittämään sulavasti Dragon Age 2 -peliä.

Toisella demonstraatiolla yhtiö halusi kaiketi vakuuttaa kuluttajille, että uusia tuotteita on tulossa lähitulevaisuudessa, eikä julkisuudessa kiertäneistä viivästyspuheista kannata olla huolissaan. Aiempien tietojen mukaan näytönohjainten markkinoille tulo myöhästyisi ensi vuoteen TSMC:n tuotantolinjojen huonon saannon vuoksi.

Nvidia on ollut toistaiseksi erittäin hiljaa 28 nanometrin prosessilla valmistetuista ohjaimistaan. Niidenkin julkaisupäivä näyttäisi lähestyvän, sillä GeForce 600 -sarjalaisist löytyi maininta uusilla beta-ajureilla. Elokuisten tietojen mukaan mobiiliohjainten massatuotanto alkaa joulukuussa.

Kommentoi uutista