AMD:n Llanon toimitusongelmat jatkunevat vielä ensi vuoteen

Kirjoittaja Teemu Laitila,

AMD:n Llanon toimitusongelmat jatkunevat vielä ensi vuoteen
Taiwanilainen Digitimes raportoi, että AMD:n Llano-APU:iden toimitusongelmien odotetaan jatkuvan vielä ensi vuoteen saakka. Digitimes perustaa väitteensä emolevyvalmistajia lähellä oleviin lähteisiin. Llano-sirut valmistavalla GlobalFoundries-tehtaalla on ollut pahoja tuotanto-ongelmia, joiden vuoksi AMD joutui jo heikentämään kuluvan vuosineljänneksen tulosennustettaan.

Odotettua heikompien saantojen vuoksi AMD ei ole pystynyt toimittamaan asiakkailleen tarpeeksi Llano-siruja. Digitimesin mukaan yhtiö odotti tuotantomäärien kasvavan viimeistään syyskuuhun mennessä, mutta lähteiden mukaan AMD:n toimitusvaikeuksien odotetaan korjaantuvan vasta ensi vuoden puolella, kun Llanon seuraaja Trinity saapuu markkinoille.

Trinityn odotetaan saapuvan ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Trinityn CPU-osuus valmistetaan samalla GloabalFoundriesin 32 nm prosessilla, jolla nykyiset Llano-mallitkin tuotetaan. Trinityn Radeon HD 7000 -sarjaan kuuluva näytönohjain puolestaan perustuu TSMC:n 28 nm prosessiin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille