Uusi artikkeli: Samsungiltakin 6 Gb/s SSD: onko 830-sarja kukkulan uusi kuningas?

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Uusi artikkeli: Samsungiltakin 6 Gb/s SSD: onko 830-sarja kukkulan uusi kuningas?
Samsung on yksi viimeisiä isoja SSD-valmistajia, jotka julkaisevat nopeampaan 6 Gb/s -liitäntään perustuvan SSD-aseman. Jälkijättöisestä julkaisusta huolimatta Samsungin 830-sarja vaikuttaa ainakin valmistajan ilmoittamien lukujen perusteella tarjoavan kovaa kilpailua jo markkinoilla oleville asemille.

Samsungin 830-sarja perustuu yhtiön omaan itse suunnittelemaan ja valmistamaan muistiohjaimeen sekä yhtiön omaan Toggle-mode-muistiin. Nopean muistin ansiosta 830-sarja saavuttaa ilman kikkaluija samoja nopeuksia, kuin DuraWrite-pakkaustekniikkaa hyödyntävät SandForce-ohjaimeen perustuvat asemat.

Artikkelissa paneudutaan Samsungin 830-sarjan suorituskykyyn sekä 4 KB satunnaisissa luku- ja kirjoitusoperaatioissa että peräkkäisissä operaatioissa. Vertailukohtina on suuri joukko ensimmäisen ja toisen sukupolven SandForce-ohjaimeen perustuvia kilpailijoita kuten OCZ:n Vertex 3 ja Marvellin muistiohjaimeen perustuvat Crucial m4 sekä Intelin SSD 510.

Samsungiltakin 6 Gb/s SSD: onko 830-sarja kukkulan uusi kuningas?

Kommentoi uutista