AfterDawn logo

AMD: Intelin Ultrabook-kannettavat eivät pärjää MacBook Airille

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

AMD:lla ei uskota Intelin viime aikoina otsikoissa olleen Ultrabook-konseptin suureen menestykseen. AMD kertoo Xbit-labs-sivustolle, että Ultrabookit eivät pärjää kilpailussa kalliimpien koneiden markkinoita hallitsevalle Applen MacBook Airille.

Intelin Ultrabook-konsepti onkin käytännössä yritys tuoda MacBook Airin kaltaiset koneet myös PC-puolelle. Yhtiön tavoitteena on rohkaista valmistajia tuottamaan kannettavia, joissa yhdistyy perinteisesti high-end-luokan bisnesläppäreihin liitetyt ominaisuudet, kuten viimeisin tekniikka, hyvä akkukesto ja kohtalalainen suorituskyky. Intelin visioissa Ultrabookien hinta asettuu alle tuhanteen euroon.

Nykyisten Ultrabook-mallien ongelmana onkin ollut lähinnä hinta, jota valmistajat eivät ole saaneet painettu tarpeeksi alas verrattuna niiden pääasialliseen kilpailijaan eli MacBook Airiin. AMD haluaa lähestyä kevyitä ja tehokkaita kannettavia eri näkökulmasta, jossa hinta, suorituskyky ja ulkomuoto ovat paremmin tasapainossa.


AMD:n mukaan yhtiön Llano-APU:t tarjoavat yhtä hyvää tai parempaa suorituskykyä kuin Intelin vähävirtaiset mallit ja lisäksi niiden integroitu grafiikkapiiri tarjoaa markkinoiden parasta suorituskykyä.

Ensi vuodeksi AMD lupailee lisää tarjontaa ultra-kevyiden kannettavien sarjan, kun yhtiön seuraava APU-malli Trinity saapuu markkinoille.

3 KOMMENTTIA

ArttuH5N11/3

Melko yllättävää, että AMD ei usko Intelin konseptiin. Ja "ultrabookeille" varsin ikävän probleeman aiheuttaakin tuo hinta. Mutta ainakin joku pyrkii aktiivisesti nykimään laatutavaran hintaa alas. Ehkä normaaleillakin ihmisillä on joskus varaa näihin MacBook Airia vastaaviin "ultrabookkeihin".

Jiiksi2/3

Asus UX31? Pitäisi olla paljon halvempi kuin applen vastaava.

repino3/3

Tuo akkujen kesto on se akilleenkantapää ja tajuaahan sen jokainen. Mikäli lisätään tehoja niin jostakinhan se tehon lähde on löydyttävä.
Konkreettisesti parhaiten sen huomaa säköttömällä mökillä. Läppäri sippaa ja kännykkä pimenee. Uudet järjestelmät syö sikana virtaa, vanha kunnon Nokian akku kestää tosi pitkään, mutta eihän sillä tietysti elokuvia katella....
Puhelimen/kännykän nimeä pitäs vaihtaa, nää nykyvehkeet on enempi tietokoneita.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT