LaCien LaPlug liittää USB-tikut verkkoon

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

LaCien LaPlug liittää USB-tikut verkkoon
Pääosin ulkoisista kiintolevyistään tunnettu LaCie on julkaissut uuden verkkolaitteen, jonka avulla USB-tikut ja muut USB-liitäntäiset asemat voidaan liittää osaksi lähiverkkoa. LaCie LaPlug on käytännössä kuin NAS-palvelin, mutta ilman sisäisiä kiintolevyjä.

Noin 75 dollarin hintainen LaPlug sisältää neljä USB-porttia ja verkkoyhteydet, jotka voidaan toteuttaa joko langallisena gigabitin Ethernet-portin avulla tai langattomana WiFi b/g/n -yhteyksillä. Kolme laitteen USB-porteista on sijoitettu takapuolelle ja yksi helposti saavutettavaksi etupuolelle.

Tallennuslaitteiden liittämisen lisäksi LaPlug kykenee jakamaan myös tulostimen verkon muille laitteille. Kodin muita viihdelaitteita LaPlug palvelee esimerkiksi DLNA:n ja UPnP-tuen avulla, eli USB-asemille tallennettuja mediatiedostoja voi katsella vaikka television välityksellä. Laitteidensa ulkonäköön panostava LaCie on huomioinut Mac-käyttäjät tarjoamalla tuen myös Time Machine -varmuuskopioinnille.Liitettyihin laitteisiin pääsee lisäksi käsiksi muualtakin kuin kotiverkosta, sillä LaPlug sisältää selainpohjaisen käyttöliittymän, joka toimii myös internetin välityksellä, kunhan laitteen verkkoyhteydet ovat kunnossa.

2 kommenttia

johtaja59
50€ hintan olisi houkutteleva laite, mutta Suomilisineen hinta lienee 75€.
avthein
Olen ollut tyytyväinen Buffalon USB-levyihin, kun niissä toimii kiitettävästi virransäästö myös NAS:n kylkiäisenä. Todennäköisesti toimisi myös ton kanssa.

Mutta NAS saisi sisältää vakiona jonkinlaista virran- ja kiintolevynsäästöautomatiikkaa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Edullinen peliläppäri 1 27.3.2017 15:27 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille