Asus ei aio hylätä MeeGoa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Asus ei aio hylätä MeeGoa
PC-valmistaja Asus ei aio luopu MeeGo-läppäreistä huolimatta Intelin aikeista sulauttaa MeeGon kehitys uuteen Tizen-nimiseen Linux-pohjaiseen käyttöjärjestelmään. Asus aikoo tukea MeeGoa tulevissakin tuotteissaan ja yhtiö odottaa MeeGo:n seuraajaa innolla.

"Jatkamme MeeGo-pohjaisten tuotteiden toimituksia ja odotamme mitä Tizen tuo tullessaa", kertoo Asuksen teknisen markkinoinnin johtaja Gary Key PCMag-sivustolle. Asus julkaisi Computex-messuilla toukokuussa MeeGoon perustuvan EeePC X101 -mallin.

Asuksella odotetaan Inteliltä jopa MeeGon seuraavan 1.3 version julkaisua vielä lokakuun aikana. Uuden version odotetaan tuovan esimerkiksi tuen laitteistokiihdytetylle Flash-toistolle.

Asuksella Tizen nähdään MeeGon luontaisena kehityksenä ja sen uskotaan tuovan uusia mahdollisuuksia parantuneen suorituskyvyn muodossa. Lisäksi Tizenn tulee tukemaan natiiveja Linux-sovelluksia, eli nykyiset MeeGo-sovellukset tulevat toimimaan myös uudessa versiossa. Asus uskoo Tizenin tuovan olevan varteenotettava kilpailija alle 200 dollarin miniläppäreiden käyttöjärjestelmänä.
Ensimmäisiä laitteita odotetaan kuitenkin markkinoille vasta myöhemmin ensi vuoden puolella.

Kommentoi uutista