Nvidia aloitti ensimmäisten Kepler-piirien valmistuksen

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Nvidia aloitti ensimmäisten Kepler-piirien valmistuksen
Nvidia on aloittanut seuraavan näytönohjainsukupolvensa ensimmäisten kokeilukappaleiden valmistuksen, kertoo VR-Zone. Kepler-arkkitehtuuriin perustuvan sirun mallinumero on GK107. Kepler-koodinimellä tunnetut piirit tullaan nimeämään GK-alkuisila numerosarjoilla samaan tapaan, kuin Fermi-piirit nimettiin GF-kirjaimin.

GK107:n odotetaan olevan mobiilipiiri hitaamman keskitason mobiilipiiri. Mallinumero GK100 tulee olemaan sarjan lippulaiva, mutta Nvidian tarkoituksena on aloittaa uuden valmistusprosessin testaus ja hienosäätö yksinkertaisemmista ja hitaammista siruista.

VR-Zonen mukaan GK107 sisältää 128-bittisen muistiväylän ja se tukee sekä DDR3 että GDDR5-muistia. GK107:n perustuvien ohjainten odotetaan saapuvan korvaamaan nykyistä GeForce GT 500M -mobiiliohjainten sarja GeForce GT 600 -alkuisilla numeroilla.

Kommentoi uutista