Phenom- ja Athlon-prosessorit tiensä päähän vuoden lopussa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Phenom- ja Athlon-prosessorit tiensä päähän vuoden lopussa
AMD:n nykyiset Phenom- ja Athlon-sarjan prosessorit ovat tulossa tiensä päähän, kun AMD:n uudistaa tehomalliensa kärkiluokan uusilla FX-sarjan prosessoreilla. Nykyisistä prosessoriarkkitehtuureista EOL-vaiheeseen päätyvät vuodenvaihteessa kaikki 45 nanometrin prosessilla valmistetut mallit.

FX-sarjan saapumisen myötä unholaan jäävät kuusiytiminen Thuban, neliytiminen Deneb, kaksiytiminen Calisto, neliytiminen Propus, kolmiytiminen Rana sekä tuplaydinmalli Regor ja yhdellä ytimellä varustettu Sargas.

Phenom- ja Athlon-prosessoreiden jälkeen AMD:n mallisto tulee koostumaan pieniin laitteisiin tarkoitetusta C-sarjasta, kannettaviin tarkoitetusta E-sarjasta ja tehokannettaviin ja työpöydälle tarkoitetusta A-sarjasta. Tehokoneisiin tarkoitettu FX-sarja on tulevaisuudessa AMD:n ainut mallisto, joka ei sisällä pitkälle integroitua näytönohjainta.

Vaikka AMD lopettaa uusien Athlon- ja Phenom-tilausten vastaanottamisen tämän vuoden lopussa, prosessoreita tullaan toimittamaan asiakkaille todennäköisesti vielä pitkälle ensi vuoteen saakka.

Kommentoi uutista