Gartner: iPadin markkinaosuus vahva vielä pitkälle tulevaisuuteen

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Gartner: iPadin markkinaosuus vahva vielä pitkälle tulevaisuuteen
Tutkimusyhtiö Gartner ennustaa, että Applen iPad hallitsee tablet-markkinoiden suurinta osaa vielä useita vuosia eteenpäin. Yhtiön syyskuun ennusteen mukaan iPadin osuus koko tablet-markkinoista on kuluvan vuoden osalta vielä 73 prosenttia. iPadin osuuden ennustetaan olevan yli 50 prosentin tasolla vuoteen 2014 saakka.

Android-tablettien myynnin ennustetaan yltävän tänä vuonna noin 11 miljoonaan kappaleeseen, mikä on murto-osa Applen ennustetusta yli 46 miljoonasta. Ennusteen mukaiset myyntiluvut tarkoittaisivat runsaan 17 prosentin osuutta markkinoista.

Gartnerin arvion mukaan Android-tablettien yleistymistä on haitannut kalliit hinnat sekä Androidin jakautuminen eri versioihin ja käyttöliittymiin. Gartner odottaa Googlen tulevan Ice Cream Sandwich -julkaisun korjaavan ainakin osan sirpaloitumisen aiheuttamista ongelmista.

Silti Gartner neuvoo Android-valmistajia keskittymään tarpeeksi korkeaan laatuun ja samalla pitämään hinnan kilpailukykyisenä Applen iPadiin nähden. Android-valmistajien pitäisikin tutkimusyhtiön mielestä keskittyä tärkeimpien ominaisuuksien kehittelyyn hintojen pitämiseksi järkevällä tasolla. "Näyttöjen laatu ja prosessoritehot ovat asioita, joista Android-valmistajilla ei ole varaa tinkiä. Kaikkia muita ominaisuuksia pitäisi kuitenkin kohdella mukavana lisänä", Gartnerilta arvioidaan.
Silti Android-tablettien myyntimäärät tulevat Garnterin ennusteen mukaan tuplaantumaan ensi vuoden kuluessa Applen iPadin nauttiessa enää huomattavasti pienemmistä prosentuaalisista myyntilisäyksistä.

Kommentoi uutista