Intel sekoittaa tehokkaimpien K-sarjalaisten hinnoittelua

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intel sekoittaa tehokkaimpien K-sarjalaisten hinnoittelua
Intelin huhuttu uusi kerroinlukitsematon K-sarjan prosessori saapuu aiemmista julkistuksista poiketen omaan hintakategoriaansa. Core i7-2700K tullaan VR-Zonen tietojen mukaan hinnoittelemaan yli nykyisen kerroinlukitsemattoman lippulaivan 2600K:n.

Aiemmissa päivityksissä uudet huippumallit on yleensä hinnoiteltu aiemman lippulaivan tasolle muiden mallien hintojen laskiessa. Tietojen mukaan Core i7-2600K kuitenkin pitää noin 320 dollarin hintatasonsa ja uusi huippumalli hinnoiteltaisiin VR-Zonen lähteiden mukaan 340 - 350 dollarin välimaastoon.

Uutta julkaisua ja hinnoittelupolitiikan muutosta pidetään varautumisena AMD:n muutaman viikon päästä odotetun FX-sarjan julkaisuun. Julkaisemalla uuden huippumallin Intel voi tilanteesta riippuen laskea 2700K:n hintoja kilpailemaan tiukemmin AMD:n tarjonnan kanssa.

2700K tulee toimimaan 3,5 GHz:n kellotaajuudella, joka on vain 100 MHz nopeampia kuin aiempi huippumalli 2600K.

Kommentoi uutista