Intel aikoo nimetä Atomit uudelleen?

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Intel aikoo nimetä Atomit uudelleen?
Sirujätti Intel ei ole ollut tyytyväinen Atom-suoritinmalliston viimeaikaiseen suosioon, minkä takia yhtiö aikoo nimetä minikannettaville suunnatut prosessorit uudelleen ensi vuonna. Asiasta kertoi Digitimes nimettömiin teollisuuslähteisiin viitaten.

Suurin yksittäinen syy Atomien heikkoon menestykseen on ollut älypuhelimien ja taulutietokoneiden huima suosio, mikä on syönyt minikannettavien myyntiä. Intel on yrittänyt päästä mukaan kasvaville markkinoille, mutta sen suunnitelmiin on tullut mutkia matkaan, jotka ovat myöhästyttäneet uuden strategian toteuttamista.

Intel tuntuu ajattelevan, että sen aiemmin menestyksekkäästä Atom-brändistä on tullut taakka, jonka poistaminen vaatii uusiutumista uuden nimen muodossa. Digitimesin väite vaikuttaa uskottavalta sillä Intel aikoo tuoda ensimmäiset älypuhelimille tarkoitetut prosessorit markkinoille, joten siteiden katkaiseminen nykyisiin Atomeihin saattaa olla paikallaan. Digitimesin mukaan Atomit ovat saaneet osakseen huonoa julkisuutta.

Sirujätti itse on kuitenkin kiistänyt väitteet ja kertonut tuovansa markkinoille uusia Atomeita tämän vuoden lopulla ja ensi vuonna.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Edullinen peliläppäri 3 13.5.2017 19:24 Kannettavat tietokoneet
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille