AfterDawn logo

Intel aikoo nimetä Atomit uudelleen?

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Sirujätti Intel ei ole ollut tyytyväinen Atom-suoritinmalliston viimeaikaiseen suosioon, minkä takia yhtiö aikoo nimetä minikannettaville suunnatut prosessorit uudelleen ensi vuonna. Asiasta kertoi Digitimes nimettömiin teollisuuslähteisiin viitaten.

Suurin yksittäinen syy Atomien heikkoon menestykseen on ollut älypuhelimien ja taulutietokoneiden huima suosio, mikä on syönyt minikannettavien myyntiä. Intel on yrittänyt päästä mukaan kasvaville markkinoille, mutta sen suunnitelmiin on tullut mutkia matkaan, jotka ovat myöhästyttäneet uuden strategian toteuttamista.

Intel tuntuu ajattelevan, että sen aiemmin menestyksekkäästä Atom-brändistä on tullut taakka, jonka poistaminen vaatii uusiutumista uuden nimen muodossa. Digitimesin väite vaikuttaa uskottavalta sillä Intel aikoo tuoda ensimmäiset älypuhelimille tarkoitetut prosessorit markkinoille, joten siteiden katkaiseminen nykyisiin Atomeihin saattaa olla paikallaan. Digitimesin mukaan Atomit ovat saaneet osakseen huonoa julkisuutta.


Sirujätti itse on kuitenkin kiistänyt väitteet ja kertonut tuovansa markkinoille uusia Atomeita tämän vuoden lopulla ja ensi vuonna.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT