Seagatelta maailman ensimmäinen 4 TB kiintolevy

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Seagatelta maailman ensimmäinen 4 TB kiintolevy
Seagate on ensimmäisenä valmistajana julkaissut kiintolevyn, joka tarjoaa neljän teratavun verran tallennustilaa yhden levyn kätevässä pakkauksessa. Seagatea voidaan pitää edelläkävijänä, sillä vuosi sitten yhtiön julkaisema kolmen teratavun levy oli myös alan ensimmäinen.

Nyt julkaistut levyt eivät kuitenkaan perustu uusimpaan yhden teratavun kiintolevykiekot mahdollistavaan tekniikkaan, vaan aseman sisältä löytyy viisi kappaletta 800 GB vetoisia kiekkoja. Levyt pyörivät 7200 RPM nopeudella ja välimuistia löytyy 64 MB.

Ensimmäiset 4 TB levyt julkaistaan ulkoisina pöytämalleina osana GoFlex Desk -sarjaa, jonka sisällä pyörii Barracuda XT -levy. Levyaseman voi kiinnittää tietokoneeseen USB 3.0 -liitännän avulla ja tarjolla on lisäksi mahdollisuus käyttää erillistä FireWire 800 / USB 2.0 -telakkaa.

1 kommentti

Bodomed
aika vaikuttavan näköinen tuo on! Varmasti löytyy työpöydältä jossain vaihees, kuhan hinta on hioutunut kohdilleen. :P


Kommentoi uutista